Σάββατο, 2 Μαρτίου 2013

''Για πάντα μαζί'' (βιβλίο από 3 ετών)

mazi
ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Το φλάουτο και το κλαρινέτο παίζουν μαζί σε μια ορχήστρα και είναι οι καλύτεροι φίλοι. Τους αρέσει να κάνουν βόλτες στο δάσος, να απολαμβάνουν τη φύση και να την ευχαριστούν χαρίζοντάς της τις όμορφες μελωδίες τους.


Μια κακιά μάγισσα όμως ζηλεύει πολύ και κάνει τα πάντα για να χωρίσει τους αγαπημένους φίλους. Στέλνει τον άνεμο, τη βροχή, τη ζέστη... όλα τα στοιχεία της φύσης για να τους πολεμήσουν. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές θα εμφανιστούν οι καλές νεράιδες του δάσους και θα κάνουν τα πάντα για να τους βοηθήσουν.

Το βιβλίο συνοδεύεται από ένα CD, όπου η ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου αφηγείται την ιστορία, ενώ ακούγονται κομμάτια κλασικής μουσικής επιλεγμένα και διασκευασμένα για φλάουτο και κλαρινέτο από τη Γιάννα Μυράτ. Μέσα από τις όμορφες εικόνες, τη μοναδική αφήγηση και τη μουσική, τα παιδιά ζουν για λίγο σ' ένα μαγικό, παραμυθένιο κόσμο και ταυτόχρονα μυούνται με τον καλύτερο τρόπο στην κλασική μουσική.
Φλάουτο παίζει η Γιάννη Μυράτ και κλαρινέτο ο Ρώσος μουσικός Grigori Volobuev.

(ένα μικρό απόσπασμα από το βιβλίο)

Η μάγισσα έγινε ακόμα πιο έξαλλη.
'''Αέρα θέλετε;''  είπε ουρλιάζοντας. '''Ε λοιπόν, θα φυσήξω κι εγώ. Θα φυσήξω τόσο δυνατά που θα σας χωρίσω! Το ένα θα πάει στη Δύση και το άλλο στην Ανατολή'''.
Τότε σηκώθηκε αέρας δυνατός, τρελός και μανιασμένος, που προσπαθούσε να χωρίσει τους δύο φίλους στέλνοντας τους μακριά τον έναν από τον άλλον.
Το φλάουτο και το κλαρινέτο άρχισαν πάλι να καλούν σε βοήθεια, όμως καμιά από τις νεραϊδούλες δε φαινόταν πουθενά. '''Μάλλον δεν μπορούν να πετάξουν κοντά μας''', σκέφτηκαν, '''δεν τις αφήνει ο αέρας'''.
Κι αποφασισμένα πια πως ήρθε στ'αλήθεια η ώρα του χωρισμού, άρχισαν να παίζουν το τελευταίο τους ντουέτο, ανταλλάσσοντας όρκους παντοτινής αγάπης και φιλίας.

Συγγραφέας: ΓΙΑΝΝΑ ΜΥΡΑΤ
Εικονογράφηση: ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΟΣ
Εκδόσεις: ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ