Τρίτη, 4 Ιουνίου 2013

Πολιτιστικό διήμερο με τίτλο: Δημιουργική Απασχόληση Παιδιών


Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π.) σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) διοργανώνουν και σας προσκαλούν σε ένα διήμερο πολιτιστικών, δημιουργικών, καλλιτεχνικών, αθλητικών - και όχι μόνο - δραστηριοτήτων για παιδιά από 5 έως 12 ετών. Είσοδος ελεύθερη.


Ημερομηνία :            08/06/2013 - 09/06/2013
Έναρξη :                   09:00
Χώρος - Αίθουσα :  Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων - Κεντρική Αυλή 
Είδος εκδήλωσης :  Για παιδιά 5 - 12 ετών
Είσοδος :                  Ελεύθερη 


 Πληροφορίες από τους διοργανωτές:

'' Στόχος μας είναι να μεταμορφώσουμε την Τεχνόπολη για δύο μέρες, σε ένα μεγάλο «υπαίθριο Κ.Δ.Α.Π.» με τη συμμετοχή παιδιών από τα Κ.Δ.Α.Π. όλης της Ελλάδας, αλλά και να μεταδώσουμε την εμπειρία αυτή σε όλα τα παιδιά που θα βρεθούν κοντά μας, τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν μερικές ευχάριστες και δημιουργικές ώρες στο κέντρο της πόλης. Παράλληλα, μαζί με τους γονείς που έχουν ανάγκη τις Κοινωνικές αυτές Δομές, θα στείλουμε ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις για το έργο και την σπουδαιότητα των Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α., τις υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που προσφέρουν στην ελληνική οικογένεια, αλλά και την ανάγκη που έχει προκύψει να γίνουν τάχιστα οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξοικονομηθούν έγκαιρα τα κονδύλια που χρειάζονται για την συνέχιση της λειτουργίας τους για τα επόμενα χρόνια μέσω μόνιμων και θεσμοθετημένων Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Τα παιδιά, οι γονείς και οι εργαζόμενοι στα Κ.Δ.Α.Π., σας περιμένουμε με χαρά να περάσουμε μερικές όμορφες και δημιουργικές ώρες, γεμάτες παιδικά χαμόγελα! ''


Τα Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α., λειτουργώντας από το 2000, μέσω των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποτελούν πλέον τη ραχοκοκαλιά της σύγχρονης κοινωνικής πολιτικής της χώρας προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες στην εξωσχολική απασχόληση  και στην δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου παιδιών από 5 έως 12 ετών, καθώς και παιδιών με ελαφράς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα, όπως επίσης και σε παιδιά με αναπηρία, καθ’όλη τη διάρκεια του έτους. Η δωρεάν συμμετοχή όλων των παιδιών στα Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α., χωρίς κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Ελλάδας, αποτελεί δικαίωμα και όχι πολυτέλεια και είναι υποχρέωση του Κράτους την παρέχει στους πολίτες που το έχουν ανάγκη.

Δράσεις που θα λάβουν χώρα (ενδεικτικά):
- δημιουργική απασχόληση για όλα τα παιδιά
- καλλιτεχνικά εργαστήρια, εικαστικές δραστηριότητες
- αθλητικές δραστηριότητες
- χορογραφίες και μουσικοκινητική
- θεατρικές και μουσικές παραστάσεις από τα παιδιά των Κ.Δ.Α.Π.
- και πολλές πολλές εκπλήξεις

Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων Κέντρων 
Δημιουργικής Απασχόλησης   Παιδιών: 
Τροιζηνία, τκ 18020
Πληροφορίες: Ιωάννης Παπαχατζής 2298043394 - 6973306518
Website: http://pasekdap.wordpress.com

Πηγή : www.technopolis-athens.com