Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2013

2ο Φεστιβάλ elamazi.


To elamazi μας προσκαλεί στο «2ο Φεστιβάλ elamazi» την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, 
από τις 11 το πρωί και μέχρι τις 8 το βράδυ, 
στον καταπράσινο χώρο «Ο Παράδεισος του παιδιού» 
των κατασκηνώσεων Ασημακοπούλου στο Καπανδρίτι. 
Γονείς και παιδιά θα περάσουν μια ολόκληρη μέρα κοντά στη φύση με ένα πλήθος δραστηριοτήτων, παραστάσεων και αθλοπαιδιών.
 Ποιοι θα είναι εκεί;  • Η Σάσα Βούλγαρη, η αγαπημένη παραμυθού που αγαπά την αφήγηση, το μύθο και τις μαγικές ιστορίες και θα παρασύρει μικρούς και μεγάλους σε τόπους μακρινούς και παραμυθένιους. 
Ο Ηλίας Καρελλάς και η Κωνσταντίνα Γκόρου, που με την παράσταση Φιγούρα Μαγεμένη θα μας ταξιδεύσουν στην ιστορία του Ελληνικού Καραγκιόζη μέσα από αφήγηση, τραγούδι, σκιές και κούκλες με φόντο ένα μοναδικό τρισδιάστατο σκηνικό σε μια παράσταση - πολυθέαμα χωρισμένη σε τρία μέρη. 
Ο Σιλασολφαμί, που με όχημα ένα θεατρικό κείμενο θα μας παρουσιάσει την  μουσικοθεατρική παράσταση Μια χώρα μουσική βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι του Χρήστου Κλαδά (Εκδ.Susaeta 2012). 
H oμάδα Φτουξελευτερία με την παράσταση κουκλοθεάτρου  Όταν η κόκκινη κλωστή χάθηκε στο μεγάλο δάσος, με αφήγηση λαϊκών παραμυθιών με ζωντανή μουσική και τραγούδια. Παράλληλα, στο φεστιβάλ θα συμμετάσχουν ορισμένα από τα μεγαλύτερα καλλιτεχνικά εργαστήρια, όπως: 
Η Μαγεμένη Πυξίδα και η Έφη Πολυχρονάκη με μουσικοκινητικά παιχνίδια για να καλωσορίσουμε το φθινόπωρο. 
Το Παίξε Γέλασε για να κατασκευάσουμε μια μολυβοθήκη από ανακυκλώσιμα υλικά και ένα μανταλάκι διαφορετικό …που θα με κάνει να μην ξεχνώ! 
Ο Παραμυθοπλάστης, που θα μας τρατάρει παραμύθια που ταξιδεύουν από το στόμα στο αυτί, κι απ΄το αυτί στο στόμα.  
Η Αέρινη Πόλη και ο Αντώνης Μπέρτος που μας καλούν να παίξουμε μαζί και να μάθουμε για την παρατήρηση, τα συναισθήματα και τα διάφορα είδη επικοινωνίας.
 • Το MyPlayce, με το οποίο θα φτιάξουμε μια ολόκληρη πολιτεία από πηλό και θα χρωματίσουμε «παιδικές φατσούλες» με τεχνικές face painting, 
•  Ο Ευπαλίνος που θα στήσει με κόλλα, χώμα και χρώμα ένα ξεχωριστό εργαστήριο εικαστικών. 
Η ομάδα 1,2,3 Πάμε! που θα διοργανώσει πρόγραμμα αθλοπαιδιών (μπάσκετ, ποδόσφαιρο, στίβο και ενόργανη), στο οποίο γονείς και απιδιά θα συμμετέχουμε στα παιχνίδια σε ομάδες και ζευγάρια! 
Ακόμα, στο Φεστιβάλ του Elamazi θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε: 
το Εθνικό Ωδείο Παρ.Ηλιούπολης και την Α.Μ.Κ.Ο Σιλασοφαμί Καλλιτεχνικές Δράσεις  και να συμμετέχουμε σε Εργαστήρια Μουσικής , να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε και να φτιάξουμε μουσικά όργανα και ορχήστρες. 
τις Εκδόσεις Κέδρος και Susaeta με πολλές και αξιόλογες σειρές από παιδικά βιβλία,  για να τα γνωρίσουμε από κοντά και να τα ξεφυλλίσουμε. 
τη σχολή χορού Fame Κορυδαλλού, για να απολαύσουμε τους  νεαρούς  χορευτές - και κυπελλούχους Ελλάδος! -  σε φιγούρες latin και hip-hop  καθώς και να  συμμετέχουμε σε ομαδικά μαθήματα χορού για μικρούς και μεγάλους. 
Το BabyFeat για να φέρουμε τα φθινοπωρινά μας είδη που δεν μας  κάνουν πια, να τα ανανεώσουμε και να χαρίσουμε τις περσινές μας γαλότσες στο χαριστικό ανταλλακτικό παζάρι για βρεφικά και παιδικά είδη. 

Τον έλεγχο και την οργάνωση της εκδήλωσης και των εγκαταστάσεων έχει αναλάβει η εταιρία Kivotos Events ενώ θα υπάρχει καντίνα με καφέδες, χυμούς, αναψυκτικά, παιδικό μενού, σουβλάκια κλπ. Στο χώρο θα βρίσκεται-αχρείαστη να ‘ναι!- και η Ομάδα Διάσωσης του  Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Το εισιτήριο για όλες τις δραστηριότητες και τις παραστάσεις είναι 10 ευρώ (οικογενειακό για οικογένειες μέχρι 5 ατόμων) ενώ οι πολύτεκνοι θα πληρώσουν το ίδιο ποσό, αρκεί να έχουν μαζί τους την κάρτα πολυτέκνων. Για κρατήσεις, θα πρέπει να συνδεθείτε στο www.elamazi.gr


Πηγή : www.talcmag.gr