Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Η Μυλωνού στον Πολυχώρο «Αίτιον»

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Επί «σκηνής» ξετυλίγονται τρία ελληνικά λαϊκά παραμύθια: 
•    “Η Mυλωνού” από τη Νάξο,
•    “O κάβουρας και το φίδι” από την Αττική, βασισμένο σε μύθο του Αισώπου,
•    “Ο λαγός και οι βάτραχοι” από την Κύπρο.


Η Μυλωνού είναι μία εκπαιδευτική, διαδραστική παράσταση με ζωντανή μουσική και κουκλοθέατρο, που αξιοποιεί τα παραμύθια του παππού και της γιαγιάς, με πρωτοτυπία, φαντασία και δημιουργική διάθεση. Μικροί και μεγάλοι θα ξαφνιαστούν από το κουκλοθέατρο, που μεταμορφώνει εργαλεία καθημερινής χρήσης στην κουζίνα ή στον κήπο σε κούκλες, ενώ τα παιδιά θα αναλάβουν τα ίδια τη θεατρική δράση στο διαδραστικό μέρος της παράστασης.


Οι ξεχασμένοι αυτοί θησαυροί του προφορικού αφηγηματικού λόγου, χαρακτηρίζονται από την αφηγηματική χάρη, την κομψότητα του ύφους, την παραστατικότητα, τη λιτότητα και την αμεσότητα του λόγου, που σε συνδυασμό με το λαϊκό χιούμορ κάνουν τα παραμύθια της παράστασης ένα ευχάριστο και συναρπαστικό ταξίδι.


Στην παράστασή αυτή η ζωντανή μουσική, το κουκλοθέατρο, η παντομίμα και τα διαδραστικά στοιχεία επιτρέπουν στα ίδια τα παιδιά να συμμετέχουν στην ιστορία, να προβληματίζονται, να εκφράζουν την άποψή τους και να νιώθουν ότι οδηγούν την εξέλιξη των παραμυθιών. 
Στο τέλος της παράστασης, με τη βοήθεια των ηθοποιών, τα παιδιά συμμετέχουν στα παραμύθια, αναλαμβάνοντας τους ρόλους και την αφήγηση των παραμυθιών. 
Τρία παραμύθια για παιδιά!  Ιστορίες της γιαγιάς και του παππού!
Ιστορίες παρμένες από την ελληνική παράδοση! 

Μια μοναδική εμπειρία, ψυχαγωγική και ταυτόχρονα άκρως εκπαιδευτική. 

«Η Μυλωνού» και η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος σας περιμένουν κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, στον Πολυχώρο «Αίτιον», στην Ακρόπολη (Τζιραίων 8-10). 
ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 8 ευρώ 
ΕΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 10 ΑΤΟΜΩΝ
Για κρατήσεις, καλέστε το: 2130 2566 66 

Πηγή : www.facebook.com και www.mikrosnotos.blogspot.gr