Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Κοινωνικός Χώρος Των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού (Κρήτη)

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 
ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ


Μετά από ένα καλοκαίρι συνεχούς παροχής φαγητού, ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων σε άπορους συνανθρώπους μας από τις βασικές δομές του Κοινωνικού Χώρου, ξεκινά στις αρχές Οκτωβρίου το πρόγραμμα πρόσθετων δραστηριοτήτων 2013-2014 του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού.

Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων εκπαίδευσης, πολιτισμού και κοινωνικής ευαισθητοποίησης του Κοινωνικού Χώρου απευθύνεται σε όλους. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, μπορείτε να συμμετάσχετε μικροί και μεγάλοι, στον Κοινωνικό Χώρο, στο κέντρο της πόλης (Μονής Αγκαράθου 9) σε πολυποίκιλες δράσεις, σεμινάρια, μαθήματα, προβολές, ομιλίες και εκδηλώσεις.

Τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στις 5 το απόγευμα, ο Δημήτρης Φλουρής καλωσορίζει τους ενήλικες φίλους μας σε ένα θεατρικό παιχνίδι που θα διαρκέσει όλο το χειμώνα και θα τους μείνει σίγουρα αξέχαστο! Κάθε Δευτέρα στις 5 μμ. Γιατί, όλοι μας κρύβουμε κατά βάθος έναν μικρό σκανδαλιάρη...

  • Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στις 5 το απόγευμα, η Ιωάννα Κεφαλογιάννη ζωγραφίζει, κατασκευάζει, παίζει και διαβάζει παρέα πάντα με τους λιλιπούτειους φίλους μας, τους βοηθούς της. Δημιουργική απασχόληση για παιδιά δημοτικού κάθε Τετάρτη απόγευμα στις 5.

Από την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, και κάθε Τετάρτη στις 7.30 το απόγευμα, η Νίκη Κουκουνάκη Τρουλλινού, συγγραφέας, και ο Αντώνης Καρτσάκης, φιλόλογος, παρουσιάζουν αξιόλογα νεοελληνικά διηγήματα, χωρίς καμιά διάθεση ερμηνευτικής αυθεντίας. Ως διαμεσολαβητές ανάμεσα στον αναγνώστη και τον/την συγγραφέα, ανοιχτοί σε κάθε είδους σχόλια, θα μας παρασύρουν στο παιχνίδι της ανάγνωσης και θα μας αποδείξουν πως ο καθένας μπορεί να απολαμβάνει τη λογοτεχνία και να οικοδομεί τη δική του ανάγνωση. Γιατί καλή λογοτεχνία τελικά είναι να μπορεί κανείς να βλέπει μέσω αυτής τις βαθύτερες συνέπειες των κοινωνικών φαινομένων πάνω στις ζωές των ανθρώπων. Κάθε Τετάρτη στις 7 και μισή, το «Διήγημα της Τετάρτης».

Για δηλώσεις συμμετοχής τηλεφωνείτε στο 2810-244115 από Δευτέρα ως Παρασκευή, 9 το πρωί μέχρι 5 το απόγευμα.

Πολλές άλλες δραστηριότητες (μαθήματα ξένων γλωσσών για ανέργους, ομάδα ψυχοθεραπείας, εκπαιδευτικά προγράμματα, προβολές κ.ά.) θα ξεκινήσουν επίσης μέσα στον Οκτώβρη και θα ανακοινωθούν έγκαιρα. Όλες αυτές οι «πρόσθετες» δραστηριότητες γίνονται από εθελοντές τους οποίους ο Κοινωνικός Χώρος ευχαριστεί από καρδιάς.

Βέβαια, συνεχίζεται αδιάλειπτα η λειτουργία των βασικών δομών, και μάλιστα αυξάνεται ο αριθμός των εξυπηρετουμένων:

Η παροχή φαγητού από τις δύο εγκαταστάσεις («Φαγητό με την αγάπη μας»: Νο1 στο Γηροκομείο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού στον Αϊ Γιάννη, και Νο2 στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων) από 250 καθημερινά εξυπηρετούμενους στις αρχές του 2013 έχει φτάσει σήμερα στους 300.

Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, με τη συνεργασία του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, ο αριθμός των ωφελούμενων κάθε μήνα οικογενειών από 150, στις αρχές του 2013, έχει πλέον ανέβει στις 200.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 1η Οκτωβρίου (8.00 μ.μ.), στην αίθουσα Οδυσσέα Ελύτη του Κοινωνικού Χώρου γίνονται τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης Urban Survivors των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Η έκθεση θα διαρκέσει όλο τον Οκτώβρη και θα πλαισιωθεί με προβολές ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου, και εκπαιδευτικά προγράμματα, σε συνεργασία με το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης.

Όπως πάντα, η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες είναι ελεύθερη με προαιρετική συνεισφορά σε συσκευασμένα τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και για το «Φαγητό με την Αγάπη μας».

Μονής Αγκαράθου 9 και Κοσμά Ζώτου γωνία (κάθετη στην Μητσοτάκη), πίσω από τον Άγ.Δημήτριο
Ηράκλειο Κρήτης



Πηγή : www.facebook.com