Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ο κόσμος του παιδιού

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ / ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Έρχεται ο κόσμος του παιδιού στην Πλατεία Συντάγματος από 20 έως 23 Σεπτεμβρίου!

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Ερευνών για την Αγωγή του Παιδιού για τη διοργάνωση μιας μεγάλης γιορτής με θέμα «Tο παιδί και την αγωγή του».
Οι τετραήμερες εκδηλώσεις θα δώσουν τη δυνατότητα στα παιδιά να εκπαιδευτούν μέσα από το παιχνίδι και να γίνουν οι πολίτες του αύριο, αλλά και να γνωρίσουν από κοντά τις δράσεις και την κοινωνική προσφορά των φιλοξενούμενων φορέων (Πανεπιστήμιο Αθηνών, UNICEF, GREENPEACE, ΓΟΝΙΣ, ΙΟΑΣ κα.).

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, θα υπάρχουν εικαστικά, μουσικά και αθλητικά δρώμενα, όπως θεατρικό παιχνίδι, παραμυθάδες, καραγκιόζης, κουκλο-θέατρο, μαριονέτα, ξυλοπόδαροι, κινούμενο σχέδιο, μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής και άλλες εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.
Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο σε παιδιά από την προσχολική ηλικία, μέχρι την εφηβεία και σε γονείς.

Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στο παιδί που υπόσχεται… πολύ γνώση μέσα από τη διασκέδαση.

Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 17:00-21:00, Σαββάτο/Κυριακή 10:00 – 21:00, Δευτέρα 10:00 – 14:00.

*Είσοδος ελεύθερη

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων προέκυψε από τη συγχώνευση των Οργανισμού Νεολαίας & Άθλησης, Πολιτισμικού Οργανισμού και Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων.

Αποστολή του νέου Οργανισμού είναι να προσεγγίσει μέσα από δράσεις, χώρους αναψυχής, πολιτισμού, άθλησης, εκπαίδευσης και δημιουργίας, τους πολίτες κάθε ηλικίας, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να έρθουν σ’ επαφή με την τέχνη, τον αθλητισμό, τις σύγχρονες μεθόδους της επιστήμης αλλά και τις νέες τεχνολογίες.

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας επιδιώκει μέσα από τα προγράμματά του να αναπτυχθούν νέες κοινωνικές προοπτικές που θα προάγουν τις έννοιες της συλλογικότητας, της καινοτομίας, της ουσιαστικής ανθρώπινης επικοινωνίας, του εθελοντισμού, της ψυχοκινητικής υποστήριξης και μέσα στο πλαίσιο αυτό να προσφέρει χαρά, αισιοδοξία και ουσιαστική κοινωνική παρέμβαση.