Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2013

Φεστιβάλ - Wanna Play?

ΦΕΣΤΙΒΑΛ / ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
Playroom-Wanna Play?

Το πρώτο μεγάλο φεστιβάλ που οργανώνει το Playroom ονομάζεται Wanna Play? και πρόκειται να πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στον κήπο του six d.o.g.s (Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι).

 Ο «εξωτικός» κήπος του πολυχώρου θα έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε κάθε καλλιτέχνης που συμμετέχει να έχει τον δικό του ξεχωριστό εργαστήριο. Τα παιδιά θα χωριστούν σε μικρές ομάδες (10-12 ατόμων ανάλογα με την ηλικία τους). Ο κάθε καλλιτέχνης καλείται να δημιουργήσει ένα νέο project, με βάση την προσωπική του δουλειά, χρησιμοποιώντας για την πραγμάτωση του μια από τις ομάδες παιδιών. Σκοπός του project είναι οι μικροί μας φίλοι να έρθουν σε επαφή με τη γέννηση, τη δημιουργία και την ολοκλήρωση ενός καλλιτεχνικού έργου, ενώ το βασικό ζητούμενο είναι τα παιδιά να νιώσουν τη διαδικασία σαν παιχνίδι και όχι σαν διδασκαλία. 
Επιπλέον τα έργα που θα προκύψουν θα εκτεθούν και ένα ποσοστό από τις πωλήσεις τους θα διατεθεί με την βοήθεια του Μ.Κ.Ο Δεσμός, στο κέντρο για  παιδιά με αυτισμό και παιδιά με ψυχικά προβλήματα “Το Περιβόλακι”   (www.toperivolaki.gr )

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο Wanna Play? είναι οι εξής: 

Ιάνθη Αγγελίογλου (κατασκευές,περφόρμανς με βάση την ιστορία του Παπαλάνγκι),
Μυρτώ Βουδούρη (ζωγραφική σε καθρέφτη),
Δήμητρα Γεωργίου (κατασκευές από μαξιλάρια),
Βάσια Κατσαρελά (κατασκευές και ζωγραφική στα δέντρα),
Ελμα Πετρίδου (διαδραστικές κατασκευές),
Λία Πέτρου (κατασκευές και ζωγραφική με βάση τον παγκόσμιο χάρτη),
Δημήτρης Σαρλάνης (γλυπτική στο δρόμο),
Πάνος Σκλαβενίτης (κατασκευές, περφόρμανς πίσω από το οχυρό),
Λίλιαν Χατζηγεωργίου (κατασκευές που κινούνται),
Wethepeople (αυτοσχέδια φωτογραφίa). 
Usaginingen ( animation -video )

Χρονοδιάγραμμα:

11:00 ώρα προσέλευσης
11:30-12:30 καλλιτεχνικά εργαστήρια
12:30-13:00 διάλειμμα για φαγητό
13:00-14:00 καλλιτεχνικά εργαστήρια-συνέχεια
14:00-15:00 συναυλία για τα παιδιά Burger Project

Extra info…

- Το Playroom-Wanna Play? θα κρατήσει συνολικά τέσσερις ώρες και θα κλείσει με μια παιδική, μουσική παράσταση που έχει ετοιμάσει το συγκρότημα Burger Project, ειδικά για το Playroom.
Μετά την επιτυχία της παράστασης ‘’Μαμά θα κάνω μπάντα’’ και με τη γνωστή ενέργεια και το χιούμορ που τους διακρίνει επί σκηνής, θα παρουσιάσουν μια μοναδική περφόρμανς για τους μικρούς φίλους του PLAYROOM, με στόχο να μπολιάσουν τη φαντασία τους με τον ιό της μουσικής, να τους μεταδώσουν τη μαγεία του ρυθμού και να τους διασκεδάσουν! 
Tα παιδιά, αφού γνωρίσουν τις δυνατότητες των μουσικών οργάνων αλλά και τις ενδιαφέρουσες προσωπικότητες των μουσικών, θα συμμετάσχουν ενεργά στην παράσταση, είτε επαναλαμβάνοντας ρυθμικά και μελωδικά μοτίβα είτε τραγουδώντας όλα μαζί. Σταδιακά, τα ντεσιμπέλ θα ανέβουν και η ζωντανή μουσική και ο χορός θα ξεσηκώσουν τη διάθεση μικρών και μεγάλων!

-Εθελοντές από την ομάδα Hellenic Youth Participation και όχι μόνο, θα βρίσκονται στο χώρο για την επίβλεψη των παιδιών αλλά και για την εξυπηρέτηση των γονιών.

-Οι " Eκδόσεις Ίκαρος ", θα βρίσκονται στο χώρο με βιβλία σχετικά με τα παιδιά και την τέχνη , ένα ποσοστό από τις πωλήσεις της ημέρας θα δωθεί  στο κέντρο για παιδιά με αυτισμό και ψυχικά προβλήματα  “Το Περιβόλακι” (www.toperivolaki.gr)

-Ο Μ.Κ.Ο Δεσμός θα βρίσκεται στο χώρο με σκοπό τη συλλογή ειδών ζωγραφικής, τα οποία θα δοθούν στο Κέντρο Ανθρώπινης Υποστήριξης – “ΑΡΤΟΣ-ΔΡΑΣΗ”  artosdrasi.rei.gr
  
-Η κολεκτίβα Troo// Food //Liberation θα φροντίσει να δροσίσει αλλά και να χορτάσει τα παιδιά προσφέροντας γεύματα και χυμούς από βιολογικά αγνά υλικά.

-Οι « Εκδόσεις Πατάκη», θεωρώντας την αισθητική ανάπτυξη και καλλιέργεια των παιδιών μια πολύ σημαντική διαδικασία, στηρίζουν επικοινωνιακά το πρώτο φεστιβάλ "WANNA PLAY?" και χαρίζουν σε είκοσι μικρούς καλλιτέχνες βιβλία ιδιαίτερης αισθητικής σχετικά με την τέχνη.

-Ο Sofikitis Photography με την ευγενή χορηγία του θα καλύψει φωτογραφικά  το event.

- Ο Νύσσος Βασιλόπουλος με  την ευγενή χορηγία του θα καλύψει φωτογραφικά όλο το event.

 To [littlepopup]   θα φροντίσει μαζί με το Playroom τη διακόσμηση του χώρου και θα δημιουργήσει έναν υπέροχο "κόσμο" για τα παιδιά.

Απαραίτητη κράτηση θέσης

Τιμή εισητηρίου:  
15 ευρώ το παιδί (περιλαμβάνει το workshop και τη συναυλία)
7 ευρώ (περιλαμβάνει τη συναυλία)                            
* ειδικές τιμές για ομάδες άνω των 6 ατόμων

Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι

Δηλώσεις συμμετοχών: στείλτε τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, mail, ηλικία και αριθμό παιδιών) στο  wannaplayroom@gmail.com ή τηλεφωνήστε στα: 6977667344, 6945975965