Η αλατοζύμη είναι μία πολύ ωραία αντικαταστάτρια της πλαστελίνης, την οποία όμως μπορούμε να την ψήσουμε και να γίνει ένα πανέμορφο κρεμαστό ή όχι στολίδι.
Τα υλικά που χρειάζονται είναι:
- μισή κούπα αλάτι (αυτό στο σακουλάκι)
- μισή κούπα νερό (συν 1-2 κουταλιές πιθανόν ανάλογα στο αλεύρι)
- μιαμιση κούπα αλεύρι
Και πως το κάνουμε;
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλάτι με το αλευρί
Προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε
Με χρώμα
Χωρίζετε τη ζύμη σας σε μικρά κομμάτια και προσθέτετε τέμπερα ή χρώμα ζαχαροπλαστικής. Καλό είναι να έχετε πλαστικά γάντια αν και με νεράκι καθαρίζει εύκολα Ζυμώνετε το χρώμα με το ζυμάρι μέχρι να αποκτήσει ομοιόμορφό χρώμα η ζύμη σας. Ξεκινήστε να φτίαχνετε ότι σας αρέσει. Με έτοιμες φόρμες, ή και με την φαντασία σας. Αν θέλετε να κάνετε κρεμαστά στολίδια, όταν τα φτιάξετε, πριν το ψήσιμο, κέντε μια τρύπα με μια οδοντογλυφίδα. Από εκεί που θα θέλατε να περαστεί η κορδελίτσα.
Χωρίζετε τη ζύμη σας σε μικρά κομμάτια και προσθέτετε τέμπερα ή χρώμα ζαχαροπλαστικής. Καλό είναι να έχετε πλαστικά γάντια αν και με νεράκι καθαρίζει εύκολα Ζυμώνετε το χρώμα με το ζυμάρι μέχρι να αποκτήσει ομοιόμορφό χρώμα η ζύμη σας. Ξεκινήστε να φτίαχνετε ότι σας αρέσει. Με έτοιμες φόρμες, ή και με την φαντασία σας. Αν θέλετε να κάνετε κρεμαστά στολίδια, όταν τα φτιάξετε, πριν το ψήσιμο, κέντε μια τρύπα με μια οδοντογλυφίδα. Από εκεί που θα θέλατε να περαστεί η κορδελίτσα.
Ή μπορείτε να χρωματίσετε την κατασκευή σας αφού την ψήσετε, με ακρυλικά χρώματα καλύτερα.
Το ψήσιμο
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Καλό είναι να τα σκεπάσετε με ένα αλουμινόχαρτο και να έχετε
το νου σας για να μην αρπάξουν.
Διατήρηση της αλατοζύμης
Μέσα σε σακουλάκια τροφίμων ή τυλιγμένη με μεμβράνη κουζίνας στο ψυγείο. Δε παθαίνει τίποτα για εβδομάδες ή και μήνες.
ΠΗΓΕΣ SheBlogs.eu