Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

''Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη'' (βιβλίο από 4 ετών)


Για χρόνια και χρόνια κάθε Χριστούγεννα, Μελομακάρονα και Κουραμπιέδες τρώγανε τα μουστάκια τους στον πιο αστείο πόλεμο του κόσμου... 
Μια μέρα όμως μια ξαφνική χιονοθύελλα τα άλλαξε όλα. Ο Φον Κουραμπιές, ο κόμης Μελομακαρόνης, μια νηστική αρκούδα, ένας ξενύχτης σκίουρος, ένας κηπουρός ονείρων, κι άλλοι πολλοί χαρακτήρες στην πιο αλλιώτικη χριστουγεννιάτικη περιπέτεια με δυο μεζούρες γέλιο και δύο φλιτζάνια γλύκα!



Ορκισμένοι εχθροί οι δυο ήρωες της ιστορίας φον Κουραμπιές και κόμης Μελομακαρόνης, με φόντο ένα ζαχαροπλαστείο παραμονές Xριστουγέννων. 
Κάθε χρόνο οι δυο πολεμοχαρείς αρχηγοί οργανώνουν το στρατό τους. 
Θέλουν να μονομαχήσουν για να αποδείξουν την σπουδαιότητα και την μοναδικότητά τους. Αποζητούν και οι δυο να βρεθούν στην πρώτη θέση των χριστουγεννιάτικων γλυκών! 
Οι πρεσβύτεροι των γλυκών παρακαλούν για ειρήνη αλλά ο λόγος τους δεν είναι δυνατός ώστε να διαλύσει το μίσος και την έχθρα των δυο αντίπαλων στρατοπέδων. 
Φιλοπολεμικά συνθήματα ακούγονται και φον Κουραμπιές με κόμη Μελομακαρόνη είναι έτοιμοι να βγουν στο πεδίο της μάχης μα... ξεσπάει χιονοθύελλα, σκορπίζονται στους πέντε ανέμους και οι δυο τους καταλήγουν χαμένοι στο δάσος. 
Αναγκασμένοι να ανεχτούν ο ένας τον άλλον αποφασίζουν ανακωχή για μια ημέρα. 
Μα πως θα επιστρέψουν; Εμπόδια εμφανίζονται στο δρόμο τους που πρέπει οι ξιπασμένοι και εγωιστές πρωταγωνιστές μας να ξεπεράσουν μαζί.
Ζητάνε βοήθεια από μια νηστική αρκούδα, ένα ξενύχτη σκίουρο, ένα τρυποκάρυδο, ένα τριαντάφυλλο, ένα κηπουρό ονείρων και θυσιάζοντας κάθε φορά και κάτι... κάτι δικό τους, θα σωθούν. 
Μα σε τι κατάσταση θα βρίσκονται όταν βρεθούν πάλι στο ζαχαροπλαστείο; 
Τι έχουν κερδίσει άραγε μέσα από αυτή τους την περιπέτεια; 
Τι έχουνε χάσει και τι τους απέμεινε τελικά;

Το βιβλίο συνοδεύεται από cd με αφήγηση του παραμυθιού και πρωτότυπη μουσική του Ανδρέα Κατσιγιάννη.



Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη!- Βιβλίο και CD
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ : Κυριάκος Χαρίτος
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ : Ντανιέλα Σταματιάδη 
ΕΚΔΟΣΕΙΣ : ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Πηγή : www.metaixmio.gr