Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013

" ΦΙΓΟΥΡΑ ΜΑΓΕΜΕΝΗ…ο Καραγκιόζης, σαν παιδί, πάντα θα περιμένει”

ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ
Ο Θίασος Ηλία Καρελλά καλωσορίζει τη νέα σχολική χρονιά παρουσιάζοντας από Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου και για τρεις μόνο παραστάσεις έως Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων) τη νέα πρωτότυπη παράσταση θεάτρου σκιών με τίτλο «Φιγούρα Μαγεμένη». Ο γνωστός σκιοπαίκτης Ηλίας Καρελλάς και η ηθοποιός Κωνσταντίνα Γκόρου μας ταξιδεύουν στην Ιστορία του Ελληνικού Καραγκιόζη μέσα από αφήγηση, τραγούδι, σκιές και κούκλες με φόντο ένα τρισδιάστατο σκηνικό σε μια παράσταση-πολυθέαμα χωρισμένη σε τρία μέρη.

Δυο σκιοπαίκτες ταξιδεύουν στο παρελθόν του Ελληνικού Καραγκιόζη… Μέσα από ιστορίες και θρύλους, θα γνωρίσουμε τον πάτερα του ελληνικού θεάτρου σκιών, τον Μίμαρο, θα μάθουμε πολλά για τα μυστικά της μαγεμένης από παλιά  φιγούρας του Καραγκιόζη μπροστά και πίσω απ τον μπερντέ..

Η νέα πρωτότυπη παράσταση του Θιάσου, με σκιές, κούκλες, πολλά διαδραστικά παιχνίδια και… τον Καραγκιόζη του Ηλία Καρελλά να βγαίνει απ τη βαλίτσα του για να παίξει υπέροχες ιστορίες και να ενθουσιάζει τους μικρούς, τους μεγάλους, τους παλιούς και τους νέους φίλους του!


Περισσότερα για την παράσταση:
  
Μέρος Πρώτο: Η χρονομηχανή γυρίζει, μικρές και μεγάλες βαλίτσες ανοίγουν, και με τη βοήθεια των δυο σκιοπαικτών, μεταφερόμαστε μαγικά πίσω στο χρόνο… Ποιός είναι ο Μαυρομάτης; Πότε ήρθε στην Ελλάδα; Πώς ήταν η πρώτη φιγούρα θεάτρου σκιών; Ποιος ήταν ο πατέρας του ελληνικού θεάτρου σκιών; Η ιστορία του ελληνικού Καραγκιόζη ξεδιπλώνεται μέσα από αφήγηση, σύγχρονες τεχνικές θεάτρου και κούκλες.


Μέρος Δεύτερο: Παρακολουθούμε την παράσταση του Καραγκιόζη, επιλέγοντας παραδοσιακά και σύγχρονα έργα από το πλούσιο ρεπερτόριο του θιάσου.
Παρασκευή 20/9: «Τρεις απίθανοι μαθητές»
Σάββατο 21/9: «Οι άθλοι του Ηρακλή»
Κυριακή 22/9: «Ο Καραγκιόζης και η Ανακύκλωση»

Μέρος Τρίτο: Οι μικροί φίλοι του Θιάσου παίρνουν ενεργό μέρος στην παράσταση συμμετέχοντας σε διασκεδαστικά παιχνίδια, μαθαίνουν πολλά μυστικά της τέχνης του θεάτρου σκιών και παίρνουν ρόλους από την παράσταση που παρακολούθησαν!

Για την στήλη θεαμάτων
Έναρξη παραστάσεων: Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013 
Παραστάσεις: 20, 21, 22 Σεπτεμβρίου 2013
Ώρα Έναρξης Παραστάσεων: 8.00 μ.μ
Τριανόν: Κοδριγκτώνος 21 (– Πατησίων 101, ΜΕΤΡΟ ΒΙΚΤΩΡΙΑ)
Κρατήσεις απαραίτητες: 210 7777104 & 210 7777124 
Τιμή Εισιτηρίου: 6 ευρώ 
Διάρκεια: 80 λεπτά

Πηγή : thiasoskarella.weebly.com