Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Όμορφα Σάββατα στο «ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ»

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
ΑΡΧΙΖΟΥΝ και πάλι τα ΟΜΟΡΦΑ ΣΑΒΒΑΤΑ ΣΤΟ «ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ»
ΜΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ & ΕΦΗΒΩΝ Γεμάτα νέες ιδέες, παιχνίδια και δράσεις!!!

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 2,5-3,5 ΕΤΩΝ
ώρα: 11.00-11.45 

Στο «ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ» τα παιδιά μικρής ηλικίας, έχουν χώρο για το δικό τους δημιουργικό παιχνίδι. Στο εργαστήρι αυτό εντάσσονται ασκήσεις, δράσεις και παιχνίδια ειδικά σχεδιασμένα για αυτά.
Ο σχεδιασμός των δράσεων και οι θεματικές που θα ασχοληθεί η ομάδα, θα είναι προσαρμοσμένες σε ό,τι αφορά τα παιδιά αυτής της ηλικίας, με στόχο το εργαστήρι να συμβάλλει όσο το δυνατόν περισσότερο, στην ομαλή, ευχάριστη και αρμονική εξελικτική και δημιουργική πορεία τους. Ό,τι θα συμβαίνει σε αυτές τις δημιουργικές συναντήσεις δεν σχετίζεται με τις δράσεις που ενδεχομένως γίνονται στους βρεφικούς σταθμούς, καθώς το εργαστήρι είναι στημένο με τρόπο περισσότερο «θεατρικό» με την έννοια ότι η προσέγγιση- με ποικίλα κάθε φορά ερεθίσματα- αφορά στην ενίσχυση και ενθάρρυνση της εκφραστικότητας, αλλά και της κοινωνικοποίησης σε ένα ακόμη περιβάλλον πέρα από το σχολικό.

ΕΜΨΥΧΩΣΗ:
Βούλα Καρακίτσιου (Ψυχολόγος- Νηπιαγωγός- Εμψυχώτρια Θ.Π)


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Α) για ΠΑΙΔΙΑ 3,5-5,5 ΕΤΩΝ
ώρα:12.00-13.15

Ποικίλες δράσεις και παιχνίδια αισθητικής και αισθητηριακής αγωγής. Παιχνίδια ρόλων. Καλλιέργεια του λόγου. Γνωριμία με τις έννοιες χώρος – περιβάλλον.

ΕΜΨΥΧΩΣΗ:
Χριστίνα Στουραϊτη
(Νηπιαγωγός, Παιδαγωγός Εφαρμοσμένου Θεάτρου- Εμψ. Θ.Π)


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Β) για ΠΑΙΔΙΑ 6-11 ΕΤΩΝ
ώρα: 12.00-13.30

Εργαστήρι πολλαπλών τεχνικών και ερεθισμάτων όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία, ανάλογα με την ηλικία τους, να πειραματιστούν σε όλα τα επίπεδα της δημιουργικής φαντασίας και έκφρασης, να παίξουν, να αλληλεπιδράσουν και να γνωρίσουν διάφορες πτυχές του θεατρικού φαινομένου.
ΕΜΨΥΧΩΣΗ:
Στέλιος Βγαγκές-Παναγιώτης Κυρίτσης
(Δάσκαλοι-Εμψυχωτές Θ.Π.)


ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΦΗΒΩΝ

(12-17 ετών)
Ώρες:14.00-16.15
*το εργαστήρι λειτουργεί κάθε 15 ημέρες

Σκηνικοί Αυτοσχεδιασμοί
Σωματική Έκφραση
Σκηνικός χώρος
Kείμενα
Μάσκα-Μακιγιάζ-Κουστούμι
Δημιουργία Θεατρικής Παράστασης

Παράλληλα, με δράσεις που στόχο έχουν την εμπιστοσύνη στην ομάδα και την ανάπτυξη της δυναμικής της, τα παιδιά, θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τα βιώματα, τα συναισθήματα, τις σκέψεις που τα απασχολούν στην καθημερινότητά τους, να επεξεργαστούν τα αρνητικά συναισθήματα τους, να ενισχύσουν τα θετικά και μέσα από την κοινή τους εμπειρία και οπτική να δώσουν λύσεις, να επικοινωνήσουν και να ψυχαγωγηθούν ουσιαστικά και δημιουργικά.

Συντονισμός-Εμψύχωση:
Μαντώ Κουρετζή
(Παιδαγωγός - Εμψυχώτρια Θ.Π., Ειδική σε θέματα Αισθητικής Αγωγής και Ελληνικού Πολιτισμού)
Βιργινία Κεχαγιά
Θεατρολόγος-Εμψυχώτρια Θ.Π

«ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ» Εργαστήρι Πολιτιστικής Εκπαίδευσης, Λεπενιώτου 8, Ψυρρή, Αθήνα, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: Tηλ: 210.3235462

Πηγή : Σχολείο Παιχνιδιού Facebook Page