Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Δημιουργικά εργαστήρια με τα Πυρνάκια.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
Σε μια κηφισιώτικη έπαυλη της δεκαετίας του ’60, έχει δημιουργηθεί ένας ζεστός και φιλόξενος χώρος επιμόρφωσης και προσωπικής ανάπτυξης. Οι πόρτες του είναι ανοικτές σε όσους επιζητούν την ψυχαγωγία -με την αρχέτυπη έννοια της λέξης και τη «δια βίου μάθηση», μέσα σ΄ ένα φιλικό και φροντισμένο περιβάλλον. 
Η ποιότητα και η συνέπεια αποτελούν κύριο μέλημα. 
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


  • ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ

Με αφορμή τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® και την άμεση επαφή  με το σύγχρονο παιδικό βιβλίο, δημιουργείτε στην Πύρνα μια παρέα με σκοπό την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας. Τα παιδιά θα γνωρίσουν την απόλαυση της ανάγνωσης μέσα από παιχνίδια, εκπλήξεις, γέλια, γεύσεις, χαρτιά και χρωματιστά μολύβια! Θα δανειστούν βιβλία στο σπίτι για να τα μοιραστούν με την οικογένεια. Θα συναντήσουν συγγραφείς, εικονογράφους, βιβλιοδέτες και θα γίνουν τα ίδια δημιουργοί, γράφοντας και εικονογραφώντας το δικό τους βιβλίο που θα παρουσιάσουν στο τέλος της χρονιάς! 

Με την παιδαγωγό Κατερίνα Μπάκα – Ματιάτου
Έναρξη: 7 Οκτωβρίου Λήξη: 27 Ιανουαρίου Ώρα: 17.00-18.30
Για παιδιά 5 έως 8 ετών
7/10 συνάντηση γνωριμίας
Κράτηση θέσης απαραίτητη
Κόστος : 48€ ανά 4 συναντήσεις


  • ΜΙΑ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΥΡΝΑ

Τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε ένα βίωμα που ξεκινά και 
τελειώνει στη φωνή, αλλά έχει ενδιάμεσους σταθμούς τη  συνεργασία, το παιχνίδι, τον συντονισμό, την όξυνση της μνήμης και την καλλιέργεια ισχυρών δεσμών, μέσω της μαγείας της συλλογικής μουσικής έκφρασης. Μια δραστηριότητα που στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη της παιδικής εφραστικότητας, στην εξερεύνηση της ανθρώπινης φωνής και στην επαφή με παιχνίδια ρυθμού με το σώμα και με κρουστά μουσικά όργανα.

Με την μουσικοπαιδαγωγό Μαρίζα Βαμβουκλή
Έναρξη: 10 Οκτωβρίου Λήξη: 30 Ιανουαρίου
Ώρα: 17.00-18.30
Για παιδιά από 5 ετών
10/10 συνάντηση γνωριμίας
Κράτηση θέσης απαραίτητη
Κόστος : 48€ ανά 4 συναντήσεις


  • ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ

Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, το μύθο, την ιστορία και τη φαντασία τα παιδιά θα εκφραστούν δημιουργικά αναπτύσσοντας δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας. Συγχρόνως θα αναπτύξουν τη γλωσσική και εκφραστική ικανότητα τους μέσω του αυτοσχέδιου διαλόγου και της επεξεργασίας των μύθων. Ο Αίσωπος, Ο  Λαφονταίν και ο Ροντάρι θα μας δανείσουν  τις ιστορίες τους και εμείς, χρησιμοποιώντας τη συμβολική γλώσσα του θεάτρου, θα τις μεταμορφώσουμε σε δρώμενα!


Μαρία Λαγωνίκα, Εμψυχώτρια Παιδαγωγικής Θεάτρου

Έναρξη: 18 Οκτωβρίου Λήξη: 31 Ιανουαρίου (εκτός από 25/10)
Ώρα: 17.00-18.30
Για παιδιά 5 έως 8 ετών
18/10 συνάντηση γνωριμίας
Κράτηση θέσης απαραίτητη
Κόστος : 48€ ανά 4 συναντήσεις

ΠΥΡΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα
ΚΟΚΚΙΝΑΡΑ 43
14563 Κηφισιά
Τηλέφωνο 210623 0913

Πηγή : www.pyrna.gr