Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Ανεβαίνοντας την Ονειρόσκαλα.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
Η Ονειρόσκαλα ξεκινώντας τον Δεκέμβρη του 2009 στην Ν. Μάκρη σαν εργαστήρι δημιουργικής έκφρασης για παιδιά, κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των γονιών και τα πιο γλυκά χαμόγελα των παιδιών.

Από τον Σεπτέμβρη του 2013 μεταφέρεται και αλλάζει.. Λειτουργεί πλέον ως βρεφονηπιακός σταθμός σε έναν νέο, μεγαλύτερο χώρο με περισσότερα προγράμματα και περισσότερες ώρες! Πραγματοποιούνται, επίσης, απογευματινά εργαστήρια, παιδικά πάρτυ και εκδηλώσεις!

Έχοντας ως κεντρικό άξονα το ίδιο το παιδί, το πρόγραμμα διαμορφώνεται έτσι ώστε να περνάει καλά, να λειτουργεί αυτόνομα και να αναπτύσσεται νοητικά, κινητικά και συναισθηματικά. Σε ένα περιβάλλον γεμάτο αγάπη και σεβασμό, όπου τα όνειρα και η φαντασία έχουν θέση, με ανθρώπους εξειδικευμένους σε αυτό που κάνουν, τα παιδιά συμμετέχοντας σε όλες τις διαδικασίες, αποκτούν ξεχωριστές εμπειρίες με βιωματικό τρόπο..

Προγράμματα όπως : μουσικοκινητική αγωγή, θεατρικό παιχνίδι, κατασκευές, κουκλοθέατρο, αφήγηση παραμυθιών, μαγειρική, κηπουρική, εκπαιδευτικό παιχνίδι λαμβάνουν χώρα στην Ονειρόσκαλα!


~ μια γεύση από τα απογευματινά εργαστήρια ~

Σπουργιτάκια
Στο πρόγραμμα αυτό στόχος μας είναι τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι να κοινωνικοποιηθούν, να μάθουν να συνεργάζονται και να αλληλεπιδρούν. Οι δραστηριότητες εναλλάσσονται για να κρατάμε το ενδιαφέρον των παιδιών αμείωτο. Έτσι με πολλά τραγούδια, παιχνίδια, ψυχοκινητική αγωγή, κουκλοθέατρο και ζωγραφική τα παιδιά περνούν μια ευχάριστη, γεμάτη εκπλήξεις ώρα!

Μουσικοκινητική αγωγή
Ελάτε να παίξουμε! Ελάτε να ανακαλύψουμε και να να εξερευνήσουμε τον κόσμο της μουσικής παίζοντας!
Η μουσικοκινητική αγωγή για παιδιά 3 έως 5 ετών, τα βοηθά να αντιληφθούν διαισθητικά τα στοιχεία της μουσικής - το ρυθμό, την ένταση, τη διάρκεια των ήχων, το τονικό ύψος, τα ηχοχρώματα κλπ. Ελεύθερη έκφραση, χαλάρωση και εκτόνωση, συνεργασία με τα άλλα παιδιά και ανάπτυξη σιγά σιγά της αυτοπειθαρχίας, μέσω της καλλιέργειας του ελέγχου και του συντονισμού των κινήσεων. Πάνω απ’ όλα στόχος μας είναι η ευχαρίστηση και η ευαισθησία που αναπτύσσεται στα παιδιά μέσω της μουσικής.
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ : Σοφία Κουμπλή ( μουσικός )

Θεατρικό παιχνίδι
Αυτόν το χρόνο η Ονειρόσκαλα θα ταξιδέψει σε καινούριους κόσμους. Η ηθοποιός Ειρήνη Μπαλτά μαζί με τα παιδιά θα παίξουν, θα γελάσουν, θα διαβάσουν παραμύθια, θα κάνουν αυτοσχεδιασμούς και έτσι θα ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο του θεάτρου. Μαζί θα διασκευάσουν ένα παραμύθι, θα ανακαλύψουν πώς φτιάχνονται τα κοστούμια και τα σκηνικά ενός έργου και στο τέλος τα ίδια τα παιδιά θα «παίξουν» αυτή την ιστορία με τον δικό τους τρόπο. Σας περιμένουμε σ’ αυτό το μαγικό ταξίδι….

Ονειρόσκαλα
31ο χλμ Λεωφ. Μαραθώνος, Νέα Μάκρη 19005, Αττική
Τηλέφωνο: 2294 095208
Κινητό: 6930330262

Πηγή : www.oneiroskala.gr και www.facebook.com