Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

''Η Γοργόνα του Πόρτο Μπέλλο'' Κύπρος


ΘΕΑΤΡΟ

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου υπογράφει τη μουσική και τη σκηνοθετική επιμέλεια της μεικτής παράστασης «Η Γοργόνα του Πόρτο Μπέλλο», η οποία απευθύνεται σε θεατές ηλικίας 8 έως… 108 ετών.

Η Γοργόνα, αδερφή του Μέγα Αλέξανδρου, ψάχνει να βρει το αθάνατο νερό. Το νάμα της αθανασίας που θα κρατήσει ζωντανή τη μνήμη του μεγάλου βασιλιά και του έργου του.
Στην προσπάθεια της αυτή, θυσιάζει την ανθρώπινη της ύπαρξη και μεταμορφώνεται σε κοριτσόψαρο για να μπορέσει να ψάξει σε στεριές και θάλασσες την πηγή που πηγάζει το αθάνατο νερό.

Στην πορεία θα συναντήσει ανθρώπους, θεούς και τέρατα, ήρωες και θεριά.
Θα ταξιδέψει σε Ανατολή και Δύση, θα παλέψει με φουρτουνιασμένα κύματα. Θα γευτεί τον πόνο και θα νιώσει την πίκρα της προδοσίας. Σε κάθε περιπέτεια βρίσκει μια λέξη κλειδί, για να φτιάξει την ακροστιχίδα που δίνει το όνομα της πηγής, με το αθάνατο νερό.

Ατέλειωτα τα ταξίδια, πολλές οι περιπέτειες, με τους ύπουλους εχθρούς να καραδοκούν σε κάθε βήμα, στο βυθό κάθε γαληνεμένης θάλασσας.

Η Γοργόνα δε φοβάται, παλεύει με όλες της τις δυνάμεις, αντλώντας κουράγιο αναλογιζόμενη το σκοπό της ύπαρξης της, την «αθανασία του μεγάλου βασιλιά Αλέξανδρου».

Με οδηγό το φως από το αστέρι της Βεργίνας, φτάνει σε μια απάνεμη ακρογιαλιά της Λεμεσού στην Κύπρο. Εκεί θα πιει το γλυκόποτο κρασί του Διόνυσου και στα μάτια δυο παιδιών, του Αλέξανδρου και της Αλεξάνδρας θα βρει το λιμάνι της.

Το χορόδραμα «Η Γοργόνα του Πόρτο Μπέλλο», μέσα από ένα φαντασμαγορικό «σόου», αφήγησης, χορού και «εφέ», παρουσιάζει μοναδικούς χαρακτήρες που ενσαρκώνουν την ιστορία του χτες, την αγωνία του σήμερα και την ελπίδα του αύριο.








Αφήγηση
Στέλλα Φυρογένη

Χορευτική ομάδα London School of Ballet
Ελεωνόρα Κλεάνθους, Μαρία Τσίγκη, Κάλια Σφηκουρή, Μαρία Σάββα, Ερασμία Μιχαήλ, Μαριάννα Μαυρίδου, Στυλιάνα Καπιτζή, Δέσπω Θεμιστοκλέους, Μαρία Παύλου

Σκηνοθετική επιμέλεια / Μουσική
Γιώργος Παπαγεωργίου

Συγγραφέας
Κώστας Παπαγεωργίου

Χορογραφίες
Βικτώρια Αγαπίου

Σκηνογράφος / ενδυματολόγος
Στέφανος Αθηαϊνίτης

Σχέδια / Προβολές
Γιάννα Νικολάου

Σχεδιασμός φωτισμού
Νικόλας Κατσούρης

Επιμέλεια Ήχου
Αντρέας Τραχωνίτης



Δημοτικό Θέατρο, Λάρνακα 
30 Σεπτεμβρίου

Κεντρική Σκηνή, ΘΟΚ, Λευκωσία 
4 Οκτωβρίου

Κηποθέατρο, Λεμεσός 
7 Οκτωβρίου

Όλες οι παραστάσεις αρχίζουν στις 20:30

Τιμή: €10 / €5

Εισιτήρια στα περίπτερα SOEASY παγκύπρια, στο περίπτερο TIME OUT στην Πάφο και διαδικτυακά στοwww.soldoutticketbox.com

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ 2013

ΠΗΓΗ : PARATHYRO