Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης



ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Η παιδική σκηνή του θεάτρου Πορεία έχοντας την εμπειρία της παράστασης «Μια Γιορτή στου Νουριάν» και βλέποντας την αποδοχή και τον ενθουσιασμό του κοινού κάθε ηλικίας, διατηρεί την πίστη της σε αυτό το χειραφετημένο είδος παιδικού και νεανικού θεάτρου κοινωνικού προβληματισμού. Μετά τη συζήτηση που άνοιξε η ομάδα των συντελεστών, σε σχέση με την πολιτισμική συμφιλίωση, τις προκαταλήψεις και την παιδεία, έρχεται να προστεθεί μέσω της κωμωδίας «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης» του Volker Ludwig, το θέμα της αλληλοϋποστήριξης μεταξύ των παιδιών, της απελευθέρωσης της φαντασίας, του δικαιώματος στο παιχνίδι και της παρότρυνσης στη συνδημιουργία.



Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης του Volker Ludwig

4 φιλαράκια μεταμορφώνουν το αφιλόξενο αστικό τοπίο σε έναν απέραντο φανταστικό παιχνιδότοπο. Ταξιδεύουν ανάμεσα σε κάδους, αυτοκίνητα, κολώνες, πολυκατοικίες και φωνές γειτόνων με οδηγό και καύσιμο την φαντασία και την φιλία τους.
Ησυχία επιτέλους! Ποιός κάνει τόση φασαρία;

Η φαντασία κάνει φασαρία στην οδό Σκουπιδοπόλεως.

Στην οδό Σκουπιδοπόλεως όλα ήταν ήσυχα ώσπου εμφανίστηκαν 4 παιδιά που ήθελαν … να παίξουν...

Στη οδό Σκουπιδοπόλεως χωράνε:

2 κάδοι, 99 σκύλοι, 22 στύλοι της ΔΕΗ, 2 γραμματοκιβώτια , 1 περίπτερο, 33 γκρινιάρηδες , τουλάχιστον 100 αυτοκίνητα , 33 φωνακλάδες, αλλά δεν χωράει το παιχνίδι των παιδιών! Δεν χωράει ούτε μία παιδική χαρά!!! Παρκάκι δεν υπάρχει πουθενά, ούτε γήπεδο για καμιά μπαλιά. Και οι πλατείες είναι μόνο για τους φραπέδες!

Δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος!

Οι μεγάλοι τα έχουν μπερδέψει. Πιστεύουν ότι φασαρία είναι οι φωνές των παιδιών που παίζουν και ησυχία τα αυτοκίνητα, οι κόρνες και οι μηχανές.

 Στο «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης» τα παιδιά θα διασκεδάσουν με την καρδιά τους, με τις πονηριές και τα παθήματα των ηρώων και ταυτιζόμενα μαζί τους θα νιώσουν φεύγοντας την θεμελιώδη αξία της αλληλεγγύης στην δύσκολη καθημερινότητά τους.

Εξάλλου … Ένας ίσον κανένας!

Την παράσταση σκηνοθετεί η Λίλλυ Μελεμέ και ο Βασίλης Κουκαλάνι, ο οποίος έχει επίσης μεταφράσει και διασκευάσει το έργο από τα γερμανικά και καταπιάνεται για δεύτερη φορά - μετά το «Μια Γιορτή στου Νουριάν» - με έργο του Volker Ludwig, με τον οποίο τον συνδέει και στενή φιλία. Την πρωτότυπη μουσική υπογράφει ο συνθέτης και τραγουδιστής Φοίβος Δεληβοριάς. Τα σκηνικά και τα κουστούμια είναι των Αλεξάνδρας Σιάφκου και  Αριστοτέλη Καρανάνου, οι φωτισμοί του Τάσου Παλαιορούτα και η επιμέλεια της κίνησης της Σεσίλ Μικρούτσικου.

 Κάθε Κυριακή στις 12:00 το μεσημέρι, γενική είσοδος: 8 ευρώ

 Οργάνωση παραστάσεων: Υρώ Μιχαλακάκου
Τηλ: 6978068699, 2108210082, 2155503656

 Συντελεστές:
Μετάφραση - Διασκευή: Βασίλης Κουκαλάνι
Σκηνοθεσία: Λίλλυ Μελεμέ, Βασίλης Κουκαλάνι
Μουσική - Στίχοι: Φοίβος Δεληβοριάς
Σκηνικά - Κουστούμια: Αλεξάνδρα Σιάφκου, Αριστοτέλης Καρανάνος
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Επιμέλεια Κίνησης: Σεσίλ Μικρούτσικου

Διανομή:      
Τζέλα: Πολυξένη Ακλίδη
Τάκος: Γιώργος Δάμπασης
Φίκος: Βασίλης Κουκαλάνι
Λέλα: Ηρώ Μπέζου
Κλεομένης: Πέτρος Σπυρόπουλος
Κόρνας: Μιχάλης Τιτόπουλος

Η παράσταση θα παίζεται σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο με την μεγάλη επιτυχία των τελευταίων 2 ετών: "Μια γιορτή στου Νουριάν".


Θέατρο Πορεία 
Τρικόρφων 3-5
& 3ης Σεπτεμβρίου 69

Πλατεία Βικτωρίας


210 8210991, 210 8210082

Πηγή : www.poreiatheatre.com