Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2013

"Η Περιπέτεια Ξεκινάει στο ΜΤ…"

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Οι εκπαιδευτικές δράσεις του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών απευθύνονται σε όλες τις κοινωνικές ομάδες : μαθητές όλων των βαθμίδων, εκπαιδευτικούς, μεμονωμένους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες, συλλόγους, φορείς και άλλες οργανωμένες ομάδες, καθώς και σε εκπροσώπους των ΜΜΕ.


Mια ολοκληρωμένη Μουσειακή εμπειρία

Στόχος, να  ανακαλύψουν  οι επισκέπτες μας την τεχνολογία των επικοινωνιών και την εξέλιξή της στο χρόνο, να βιώσουν την κοινωνική ζωή των αντικειμένων της επικοινωνίας,  μέσα από τη διαδραστικότητα, την αφήγηση, παιχνίδια επίλυσης γρίφων, τη δραματοποίηση, το πείραμα, την εικαστική δημιουργία, με διαφορετικούς δηλαδή τρόπους βιωματικής προσέγγισης. Η αυτενέργεια, η ανακαλυπτική μάθηση, η θεωρία της πολλαπλής νοημοσύνης, η δημιουργικότητα αποτελούν σταθερές αξίες όλων των προγραμμάτων μας. 

 Όλες οι δράσεις του Μουσείου  προσφέρονται  από τον ΟΤΕ  δ ω ρ ε ά ν. 


Την περίοδο 2013-2014, το Μουσείο υλοποιεί τα παρακάτω προγράμματα :

• Μουσειοπαιδαγωγικά Προγράμματα  για μαθητές Δ' Δημοτικού έως Β' Γυμνασίου και παιδιά  8-13 ετών με τους γονείς τους

• Εικαστικό Εργαστήριο με θέμα τις τηλεπικοινωνίες για μαθητές Νηπιαγωγείου & Α' έως Δ' Δημοτικού, αλλά και μικρούς μεμονωμένους επισκέπτες ηλικίας 5-10 ετών 

• Προγράμματα  Ξεναγήσεων για μαθητές  όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και για μεμονωμένους επισκέπτες.


Με τις ξεναγήσεις που προσφέρει το Μουσείο, οι επισκέπτες αντιλαμβάνονται τη διαχρονική ανάγκη του ανθρώπου για επικοινωνία και ότι η ιστορία των τηλεπικοινωνιών συμβαδίζει με την ιστορική εξέλιξη της ανθρωπότητας. Κατά τη ξενάγηση διάρκειας μιάμισης περίπου ώρας, γνωρίζουν την πλούσια συλλογή εκθεμάτων του Μουσείου και περιηγούνται στον κόσμο των τηλεπικοινωνιών από την ελληνική  αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας. 

• Προγράμματα και Δράσεις «εκτός των τειχών»
Τα τελευταία χρόνια, με τα εκπαιδευτικά αυτά προγράμματα και τις κινητές εκθέσεις, συμμετέχουμε σε διοργανώσεις Ιδρυμάτων και σημαντικών φορέων της επιστήμης, της τεχνολογίας και του πολιτισμού.                                  

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ, Πρωτέως 25, Ν. Κηφισιά
Τηλ. 210 620 1899, 620 1999
Ώρες Λειτουργίας 
Δευτέρα με Παρασκευή, 08.00-15.00, και το πρώτο Σαββατοκύριακο κάθε μήνα, 09.00-15.00 (κατόπιν συνεννόησης).


Είσοδος ελεύθερη
Το  Μουσείο είναι προσβάσιμο και σε άτομα με αναπηρία.

Πηγή: www.ote.gr