Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Όπερα για παιδιά

''Η ΠΕΤΡΟΣΟΥΠΑ'' 

Η ομάδα «Τέττιξ» αποτελείται από σπουδαστές μουσικής, ηλικίας από 7 έως 27 ετών, από το Ωδείο Ριζοπούλου, που δεν διακρίνονται σε ταλαντούχους ή μη. Η «Πετρόσουπα» είναι ένα παραδοσιακό παραμύθι της Ανατολής για τις αξίες της προσφοράς, της αλληλεγγύης, της συντροφικότητας. Τα παιδιά διασκεύασαν το παραμύθι σε όπερα, παντρεύοντας το λόγο και τη μουσική, κάνοντας τη σύνθεση, την ενορχήστρωση, γράφοντας τις παρτιτούρες, κλπ, σε ένα εκπαιδευτικό σχέδιο με στόχο να εφαρμόσουν τη θεωρία στην πράξη. Το εγχείρημα συντόνισαν η μουσικοπαιδαγωγός Τέτη Αϊβατζίδου και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Δεγαΐτης. Όλοι οι συντελεστές, και μαζί γονείς και φίλοι, εργάστηκαν εθελοντικά, προσφέροντας ο καθένας κάτι από την εμπειρία, τις γνώσεις, το χρόνο, το ταλέντο του, για να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη παράσταση, διάρκειας περίπου μιας ώρας.
Οι παραστάσεις στο Αμφιθέατρο του 9,84, στην Τεχνόπολη πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του «ΑΘΗΝΑ 9.84» και της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Φωτόδεντρα: Δράση για την Προσωπική Ανάπτυξη Γονέων και Παιδιών».  Τα έσοδα από τις παραστάσεις θα ενισχύσουν τους ανθρώπους της ομάδας «Τέττιξ» στην εκπαιδευτική τους έρευνα, επιτρέποντας τη συμμετοχή τους σε εκπαιδευτικά μουσικά φεστιβάλ και συναντήσεις ανά την Ελλάδα.





Το παραμύθι:
Τρεις μοναχοί  φτάνουν σε ένα χωριό, όπου οι άνθρωποι ζουν κλεισμένοι στον εαυτό τους, χωρίς να μιλούν ο ένας στον άλλον. Αποφασίζουν να φτιάξουν μια σούπα από πέτρες. Οι κάτοικοι βγαίνουν από τα σπίτια τους για να μάθουν τη συνταγή, προσφέρουν ο καθένας από κάτι, μυρωδικά, λαχανικά και εδέσματα κάθε λογής, για να γευτούν στο τέλος μια γιορτή για τη χαρά, για τη φιλία, για την αλληλοϋποστήριξη. 


Hμερομηνίες: Σάββατα 9 & 16 Φεβρουαρίου και 2 & 9 Μαρτίου, στις 12:30 το μεσημέρι. 
Εισιτήριο: 4 ευρώ (50% έκπτωση για τους κατόχους κάρτας ανεργίας)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 2759715, 210 2759745, 6948 251605

Για περισσότερες πληροφορίες:  ''tettix'' music group FACEBOOK και www.photodentro.gr