Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013

''Η Πούλια και ο Αυγερινός''

Θεατρική παράσταση

Μια ιστορία για την αγάπη, την κακία, την πίστη και την δύναμη της συντροφικότητας.Η παράσταση βασίζεται στο γνωστό λαϊκό παραμύθι με ήρωες δύο αδέρφια, την Πούλια και τον Αυγερινό.

Η ζηλιάρα μητριά, με δόλιο τρόπο αναγκάζει τα δύο παιδιά να φύγουν κυνηγημένα από το σπίτι τους.

Ο μόνος τρόπος για να τα καταφέρουν είναι να έχουν ο ένας τον άλλον. Έτσι τα δύο αδέρφια ξεκινούν για μια περιπέτεια που θα καταλήξει… σε μια θέση στον ουρανό!

Ο Αυγερινός, θύμα μιας κατάρας, θα μετατραπεί σε αρνάκι αλλά η αδερφή του δε θα τον εγκαταλείψει και ακόμα και όταν θα παντρευτεί τον όμορφο πρίγκιπα θα τον πάρει μαζί της στο παλάτι. Η κακιά πεθερά της όμως θέλει και αυτή να ξεφορτωθεί την Πούλια και τη ρίχνει σ’ ένα βαθύ πηγάδι.

Γι άλλη μια φορά ο Αυγερινός θα τη βοηθήσει για να απελευθερωθεί, αλλά τα δύο αδέρφια θα βρεθούν σε ένα ακόμη αδιέξοδο, από το οποίο θα τους βγάλει η μεγάλη τους αγάπη που θα προκαλέσει την επέμβαση του ουρανού. Αυτός θαυμάζοντας τη δύναμή τους θα τα πάρει για στολίδι!

Έτσι λοιπόν γεννήθηκαν τα δυο αστέρια στον ουρανό, η Πούλια και Αυγερινός, και αν κοιτάξουμε ψηλά θα τα δούμε να μας φωτίζουν για πάντα μαζί.   

Σε κάθε αδιέξοδο τα δυο αδέρφια έχουν μία μόνο απάντηση που είναι η πιο απλή και που τόσο συχνά την ξεχνάμε:

Όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολύ περισσότερα κι απ’ όσα μπορούμε να φανταστούμε.

Δύο ηθοποιοί σε ακαριαίες εναλλαγές ρόλων, στοιχεία από την παράδοσή μας καθώς και σύγχρονες αναφορές αναγνωρίσιμες από τα παιδιά, δεμένα με μουσική δημιουργούν ένα περιπετειώδες ταξίδι προς την πραγμάτωση της θέλησης.

Το παραμύθι διασκευάστηκε από την ομάδα ανά2αναδύω  και γράφτηκε γι αυτό πρωτότυπη μουσική και τραγούδια,τα οποία οι ηθοποιοί τραγουδούν ζωντανά. 

Η παράσταση παίχτηκε την περασμένη σαιζόν στον χώρο ΖP87  στα Εξάρχεια και φέτος όλη τη χρονιά θα παίζεται στο Studio Μαυρομιχάλη κάθε Σάββατο στις 17:00 και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3 έως 10 ετών καθώς και σε ενήλικες. 

Η διάρκεια της παράστασης είναι 55 λεπτά και μπορεί να πραγματοποιηθεί καθημερινές πρωί στο χώρο του θεάτρου καθώς και στο χώρο του σχολείου.

 Πατήστε  ΕΔΩ για να δείτε απόσπασμα από την παράσταση.

Σκηνοθεσία-ερμηνεία:   Κωνσταντίνα Γιασεμίδου, Αφροδίτη Μητσοπούλου
Πρωτότυπη Μουσική: Κώστας Μητσόπουλος
Κινησιολογία ρόλου και λόγου: Βέρα Κίτνα
Σκηνικά: Αφροδίτη Μητσοπούλου

  

Studio Μαυρομιχάλη
Διεύθυνση:  Μαυρομιχάλη 134, Νεάπολη Εξαρχείων
Τηλέφωνο:  2106453330

Πηγή: www.studiomavromihali.gr